Все още не е повдигнато никакво обвинение срещу задържания за блудство архитект Мануил Манолов. 59-годишният мъж беше заловен преди седмица при специална полицейска акция в дома си във Велинград. В къщата са били и две голи момичета - на 12 и 14 години. Децата учат в местното помощно училище. Два часа след задържането Манолов е пуснат заради сърдечна криза.

Антон Хекимян и операторът Кристиян Иванов откриха две от момичетата в ромския квартал на града...

"Той почна да ни пипа...така ни прави главите - дай ма, дай да не те хакам с ножа", разказа преживяванията си 12-годишната Ани.

Ани е едно от двете чисто голи момичета, които полицията открива в дома на Мануел Манолов. Разказва ни, че момиче от квартала я завело при него - уж да чистят. И така седмици наред...

Фиданка е майка на едно от другите момичета, което казва, че е ходило в дома на архитекта.

"За такива да няма живот - такъв да не живее - ако не са моите деца - ще са други деца - той няма право така да направи...", споделя Фиданка.

От една седмица Велинград се е превърнал в град на мълчанието. Коментар за случката в дома на Манолов не пожелаха да дават нито от полицията - нито от прокуратурата. В единственото изявление - от общината, съобщават, че са неприятно изненадани и ще вземат мерки за другото дете, което живее в дома за деца, и според полицията също е посещавало къщата на архитекта.

Свързахме се с Мануел Манолов, които каза, че се намира в интензивно отделение на пловдивска болница и помоли да го цитираме, че не се чувства виновен.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето