Пътните настилки са мокри в областите Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, съобщиха от МВР. Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, по Искърското и Кресненското дефиле, и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Чепеларе-Асеновград-Смолян, Никопол /4-ти километър/, Югово-Лъки и в района на Козница. Заради активирано свлачище е затруднено движението по десните ленти на пътя I-5 Хасково - Кърджали - Момчилград - Маказа. На прохода Шипка движението е затруднено поради свлачище, но е без ограничения.

Затворени са проходите Твърдица - Елена /движението се осъществява през прохода Вратник/, Етрополе-Златица, Арабаконак. Хаинбоаз е затворен от 11-ти до 33-ти километър, до 15 октомври, като са организирани обходни маршрути през прохода Шипка.

Затворен заради повреди е участъкът 27-28 километър на автомагистралата "Хемус" и виадуктът "Бебреш" - в платното по посока към София. Движението се осъществява в другите две ленти. На магистралата "Тракия", в участъка 131-134 километър, в посока Пловдив, движението е в едната лента.