Спряно е движението от вчера следобед през прохода Шипка заради аварирала автоцистерна, от която изтича масло. Товарните автомобили не могат да преминават през прохода, леките се отклоняват по обходен маршрут през Бузлуджа. Тъй като Проходът на Републиката също е затворен заради реконструкция, можете да се насочите към другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски.

Заради увеличена интензивност на движението в Пловдиви заради Есенния панаир, избягвайте навлизането в централната градска част и района на панаира заради опасност от задръствания. Транзитно преминаващите да не навлизат в Пловдив, а да ползват обходните маршрути.

На пътя София-Лом до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Движението е затруднено, участъкът е сигнализиран.

На магистрала "Хемус" между 27 и 29 км, платното за посока София, поради ремонт е със стеснени участъци, ползва се една лента. Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София, на виадукт "Елешница". Движението е двупосочно в платното за посока Варна.

На пътя София-Варна в Ловешко и Габровско заради преасфалтиране на места ремонтните работи продължават. До с. Български извор има участък с пропускане на движението чрез светофар. Бъдете особено внимателни по този път заради по-ниските банкети и липсата на маркировка на преасфалтираните участъци.

В София е затворен участък от южния Околовръстен път между кръстовищата с бул. "Черни връх" и шосето за Бистрица и Железница. Товарните автомобили трябва да преминават по северния Околовръстен път, леките автомобили - през София или през Симеоново и Бистрица.

През изминалото денонощие в страната са станали 20 тежки пътни катастрофи, загинали са 5 души, ранени са 25. В София загина един човек, ранени са 9, станали са и 180 леки пътни произшествия с материални щети.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето