На пътя София-Лом до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Движението е затруднено, участъкът е сигнализиран.

Заради увеличена интензивност на движението в Пловдиви заради Есенния панаир, избягвайте навлизането в централната градска част и района на панаира заради опасност от задръствания. Транзитно преминаващите да не навлизат в Пловдив, а да ползват обходните маршрути.

Възстановено е след ремонта директното движение между Дряново и Трявна. На магистрала "Хемус" между 27 и 29 км, платното за посока София заради ремонтни работи е със стеснени участъци, където се ползва една лента, скоростта е ограничена, изпреварването е забранено. Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София, на виадукт "Елешница". Движението е двупосочно в съседното платно за посока Варна. На пътя София-Варна в Ловешко и Габровско заради преасфалтиране на места ремонтните работи продължават. До с. Български извор има участък с пропускане на движението чрез светофар. Бъдете особено вниматели по този път заради по-ниските банкети и липсата на маркировка на преасфалтираните участъци.

Заради ремонтни работи на пътя Пещера - Батак движението е отклонено по маршрута през летовище "Св. Константин".

Заради ремонтни работи на пътя Пещера - Батак, движението е отклонено по маршрута през летовище "Св. Константин". На пътя Пловдив - Пещера между селата Кадиево и Йоаким Груево движението за двете посоки става в една лента.

В столицата е затворен заради ремонт на трамвайния релсов път участък от бул. "Хр. Ботев" между кръстовищата с булевардите "Сливница" и "Княгиня Мария Луиза". Затворено е платното за посока бул. "Сливница" - Централна гара.

Поради преасфалтиране се забранява движението по източното платно на бул. "Рожен" в столицата, в участъка между ул. "Подполковник Калитин" и надлез "Надежда". Забранено е навлизането в участъка от "Симеоновско шосе" между ул. "Проф. д-р Ван Странски" и ул. "Бослек".

Затворен е участък от ул. "Славянска" между ул. "6-ти септември" и ул. "Цар Иван Шишман". За да избегнете затрудненията поради ремонтите, ползвайте обходни маршрути.

През изминалото денонощие в страната са станали 19 тежки пътни катастрофи, загинали са трима и са ранени 19 души.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка. заради много завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч. за да избегнете затрудненията за да избегнете затрудненията през шипка, можете да се насочите  към другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски. Рисков е участъкът Дупница-Самоков, на който в района на клисура има стеснен участък поради свлачище и отсечка с концентрация на произшествия. Движат се много тирове. Поради многото завои, наклони и неравности на платното, намалете значително скоростта.

По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма. Заобикаля се по автомагистрала "Тракия".