Обилен дъжд вали в цялата страна. Пътищата са с наводнени платна, което налага ниска скорост и увеличена дистанция, без опити за рискови изпреварвания. Видимостта е намалена от валежите, включете фаровете. При висока скорост по наводнено платно има опасност от "анвапланинг", предупреждават от Пътна полиция.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, в Искърското и в Кресненското дефиле и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Чепеларе-Асеновград-Смолян, Никопол - 4-ти километър, Югово-Лъки, и в района на Козница.

На пътя I-5 - Хасково-Кърджали-Момчилград-Маказа се е активирало се свлачище при км "389+100" и км "390+140", засегнати са десните ленти за движение. На прохода "Шипка" движението е затруднено поради свлачище, но е без ограничения.

Затворени са проходите Твърдица-Елена /движението се осъществява през прохода Вратник/, Етрополе-Златица, Арабаконак. Проходът на Републиката /Хаинбоаз/ е затворен от 11-и до 33-ти км до 15 ноември, като са организирани обходни маршрути през прохода Шипка.

На магистрала "Хемус" между 27 и 29 км, платното за посока София заради ремонтни работи е със стеснени участъци, където се ползва една лента, скоростта е ограничена, изпреварването е забранено. Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София, на виадукт "Елешница". движението е двупосочно в съседното платно за посока Варна.

Заради ремонтни работи на пътя Пещера - Батак, движението е отклонено по маршрута през летовище "Св. Константин". На пътя Пловдив - Пещера между селата Кадиево и Йоаким Груево движението за двете посоки става в една лента.

В столицата е затворен заради ремонт на трамвайния релсов път участък от бул. "Хр. Ботев" между кръстовищата с булевардите "Сливница" и "Княгиня Мария Луиза". Затворено е платното за посока бул. "Сливница" - Централна гара.

Поради преасфалтиране се забранява движението по източното платно на бул. "Рожен" в столицата, в участъка между ул. "Подполковник Калитин" и надлез "Надежда". Забранено е навлизането в участъка от "Симеоновско шосе" между ул. "Проф. д-р Ван Странски" и ул. "Бослек".

Затворен е участък от ул. "Славянска" между ул. "6-ти септември" и ул. "Цар Иван Шишман". За да избегнете затрудненията поради ремонтите, ползвайте обходни маршрути.

През изминалото денонощие в страната са станали 33 тежки пътни катастрофи, загинали са четирима и са ранени 51 души. В София загина един и са ранени 14 души, станали са и 220 /рекорден брой/ леки пътни злополуки с материални щети.