На 22 септември в рубриката "Бъдете здрави с тази сутрин" темата беше предназначена за дамите. Конкретно - грижите за кожата на лицето, което е нашата визитна картичка, както се изрази дерматологът д-р Мадлен Кокева.

След острото въздействие на слънчевите летни лъчи върху кожата, сега е периодът за предприемане на козметичните процедури за освежаване и подмладяване на лицето. В домашни условия е възможно да се използват абразивните гелове и маски.

В козметичните салони предложенията са многобройни. Една от процедурите е дермабразиото, при която с помощта на фин прах от кайсиеви костилки или корундови кристали се отнема много фин слой от кожната повърхност. След това кожата се хидратира и резултатите са много добри.

Широко - известният химически пилинг, при който се прилагат плодови киселини или трихлороцетна киселина, предизвиква олющване на повърхностния слой кожа, с което могат да се отстранят и нежелани пигментни петна. Средният и дълбок пилинг трябва да се извършват от лекар, подчерта в интервюто д-р Кокева.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето