Движението на автомобили през прохода "Шипка" е затруднено, съобщава МВР. Причината за това са станалите в района две леки пътни произшествия. По данни на "Пътна полиция" пътят е хлъзгав и
водачите трябва да шофират с повишено внимание.

Мокри са пътните настилки в Благоевградско, Кюстендилско и Пернишко. На места пътните платна са с локви, има опасност от аквапланинг при висока скорост. Движете се намалена скорост, на увеличена дистанция, с включени къси светлини, въздържайте се от изпреварвания поради намалената видимост - предупреждават от Пътна полиция.

Пт преобърнал се тежкотоварен автомобил временно е затворен пътят Елхово-Болярово. Товарните автомобили изчакват на място отстраняването на авариралия камион от платното, а леките автомобили преминават по обходен земен път.

На магистрала "Хемус" между 27 и 29 км, платното за посока Ссофия, са затворени за движение две ленти от платното заради ремонтни работи. Скоростта е ограничена, изпреварването е забранено.

Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София, на виадукт "Елешница". движението е двупосочно в съседното платно за посока Варна.

Заради ремонтни работи на пътя Пещера - Батак, движението е отклонено по маршрута през летовище "Св. Константин". На пътя Пловдив - Пещера между селата Кадиево и Йоаким Ггруево движението за двете посоки става в една лента.

В столицата е затворен заради ремонт на трамвайния релсов път участък от бул. "Хр. Ботев" между кръстовищата с булевардите "Сливница" и "Княгиня Мария Луиза". Затворено е платното за посока бул. "Сливница" - Централна гара.

В Сстамболийски е затворен за движение бул. "Тракия" поради подмяна на настилката. сигнализиран е обходен маршрут. За да избегнете затрудненията поради ремонтите, ползвайте обходни маршрути.

Заради повишената опасност от пътни злополуки с деца и юноши, до края на септември полицията в страната провежда традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". Усилен е контролът в районите на училищата в часовете на отиване и връщане от учебните заведения. Намалете скоростта в населените места и давайте предимство на децата при пресичане - предупреждават от КАТ.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето