Мощен рев от стотици мотоциклети огласи в обедните часове центъра на Велико Търново, откъдето премина шествие на участниците в Балканския мото-рок фест на хълма Света гора. Рокери от България, Румъния, Македония, Гърция и Турция посетиха историческия храм "Св. 40 мъченици" и поднесоха венец пред гроба на цар Калоян. След това шествието продължи до централния гробищен парк, където се състоя поклонение пред гроба на Григор Митов-Гришата, основател на местния мотоклуб "Боляри", загинал на 31-годишна възраст при катастрофа на пътя Русе-Бяла през лятото на 2003 г.  

Програмата на феста продължи със състезания с мотоциклети на скоростна отсечка на авиопистата край село Междене, на около 20 километра южно от Велико Търново, съобщиха организаторите от мотоклубовете "Бед къмпани" и "Боляри".

По данни на полицията до момента няма груби нарушения на обществения ред и на Закона за движение по пътищата. Изключение е случай с рокер, който бил заловен, че управлява мотоциклета си след употреба на алкохол и прекарал нощта в полицейския арест.