Пътните настилки в страната са преобладаващо мокри. Видимостта е добра, съобщиха от МВР.

По пътя Хасково-Кърджали-Момчилград-Маказа се е активирало свлачище - при 389-ти и 390-ти км, където са засегнати десните ленти за движение. Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Арабаконак и Хаинбоаз.

Затворена е автомагистралата "Хемус" - в участъка между шести и осми километър - заради ремонтна дейност на виадукт "Елешница" и в платното към София, продължаваща до 30 септември. Движението се осъществява в дясната лента по посока към Варна. В участъка 131-ти-134-ти км на магистрала "Тракия" в посока Пловдив движението се осъществява в една лента.

Заради ерозирала дясна лента по пътя Дупница-Самоков в района на с. Клисура движението се осъществява в лявата лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

До края на септември изтичат сроковете за ремонт по пътищата: София-Плевен, Челопеч-Карлово, пътен възел "Козница" - пътен възел "Зли дол", Слънчев бряг-Бургас. Ограниченията за движение са обозначени с пътни знаци.

Заради ремонтни работи на пътя Пещера - Батак, движението е отклонено по маршрута през летовище "Св. Константин". На пътя Пловдив - Пещера между селата Кадиево и Йоаким Груево движението за двете посоки става в една лента. в столицата е затворен заради ремонт на трамвайният релсов път участък от бул. "Хр. Ботев" между кръстовищата с булевардите "Сливница" и "Княгиня Мария Луиза".

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето