Пътищата в много райони са мокри, превалява дъжд на места в Източна България. Увеличено е свличането на камъни на пътните платна по пътищата през Кресненското, Искърското дефиле, Владая - Черния кос /на пътя Перник - София/, Троянски проход, района на Никопол, Асеновград - Смолян, Кричим - Девин, Добринище - Гоце Делчев, Дупница - Самоков в района на Клисура, Бабица - Брезник, Лъки - Югово, местността "Козница" на пътя София - Бургас в Пловдивско, местността "Боаза" на пътя София – Варна, преди Търговище, Мездра - Ботевград и др. Движете се с намалена скорост, на увеличена дистанция, не задействайте рязко спирачките - съветват от "Пътна полиция".

На магистрала "Хемус" между 27 и 29 км, платното за посока София, на място са затворени за движение две ленти заради ремонтни работи. Скоростта е ограничена, изпреварването е забранено. Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София, на виадукт "Елешница". Движението е двупосочно в съседното платно за посока Варна.

Заради ремонтни работи на пътя Пещера - Батак, движението е отклонено по маршрута през летовище "Св. Константин". На пътя Пловдив – Пещера, между селата Кадиево и Йоаким Груево, движението за двете посоки става в една лента.

В столицата е затворен заради ремонт на трамвайния релсов път участък от бул. "Хр. Ботев" между кръстовищата с булевардите "Сливница" и "Княгиня Мария Луиза". В гр. Стамболийски е затворен за движение бул. "Тракия" поради подмяна на настилката. Сигнализиран е обходен маршрут. За да избегнете затрудненията поради ремонтите, ползвайте обходни маршрути.

Не започвайте забранени изпреварвания, за да не се образуват задръствания, предупреждават от "Пътна полиция". Заради повишената опасност от пътни злополуки с деца и юноши, до края на септември полицията в страната провежда традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". Усилен е контролът в районите на училищата в часовете на отиване и връщане от учебните заведения. Намалете скоростта в населените места и давайте предимство на децата при пресичане - предупреждават от КАТ.

Рисков е участъкът Дупница-Самоков, на който в района на Клисура има опасен участък поради свлачище и в близост отсечка с концентрация на произшествия. Движат се много тирове. Поради многото завои, наклони и неравности на платното, намалете значително скоростта. По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма.

Заобикаля се по Автомагистрала "Тракия". За да избегнете крайно натоварения участък Сливен - Карнобат по направлението София-Бургас, ви препоръчваме обходния  маршрут Сливен - Ямбол - Средец - Бургас и обратно, който е слабо натоварен. Образуват се неголеми колони  в часовете с максимална интензивност на движението по направлението София-Плевен  в с. Златна Панега.

Това се дължи на отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут, поради строителството на пътен надлез, източно от Ябланица. В с. Златна Панега пътуващите за Плевен и Варна и обратно се пропускат чрез светофар. За да не се образуват колони, се извършва ръчно регулиране от пътни полицаи.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка. Заради много завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч. За да избегнете затрудненията през Шипка, можете да се насочите  към другите Старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски.
 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето