Дългоочакваният момент на истината наближава – тази вечер от 21 часа в ефира на bTV стартират вокалните двубои в "Гласът на България”! В тях съотборниците от отборите на Миро, Ивана, Мариана Попова и Кирил Маричков ще се изправят едни срещу други и по-добрите ще продължат напред в надпреварата за титлата "Гласът на България”.

Вече познаваме Константин и Йоана – брат и сестра от Добрич, които вече са съотборници в отбора на Миро. Но дали няма да се окажат съперници в някои от предстоящите двубои – предстои да разберем...

"Ако сме заедно... общо взето и двамата се борим за място, така че и двамата ще дадем всичко от себе си. Няма да има прошка”, каза Константин.

Както стана ясно в шоуто, Константин се занимава сериозно с музика – завършил е музикалното училище "Любомир Пипков” и свири на три инструмента, а Йоана споделя, че е решила да участва в „Гласът на България” покрай него, за да са си двамата, а по принцип е студентка по "Право” в Софийския университет "Св. Климент Охридски”.

Двамата участници от отбора на Миро нямат право да разкрият какво ни очаква в епизода довечера, но все пак разпалиха любопитството ни. "Ще има двубои, ще са много жестоки, ще има голяма конкуренция. Има изпълнители, които в дует, ако трябваше да избирам, не знам кой щях да избера. На журито му е много трудно”, каза Йоана.

Във вокалните двубои двама съотборници пеят една и съща песен в дует, след което техният треньор избира кой да продължи напред и кой да отпадне от шоуто. Логично идва предположението, че песента, която пеят двамата е определяща за представянето им. "По принцип те правят така песента, че ако е неудобна, да е неудобна и за двамата. Ако е удобна, гледат да има някаква разлика в гласовете, така че да се получи”, обясни Константин.

Любовта на Константин и Йоана към музиката идва от тяхната майка, която е музикален педагог и е завършила Консерваторията с пиано.

Целият разговор с Константин и Йоана можете да гледате в прикаченото видео!

Изпълненията на участниците в музикалното шоу на лятото можете да гледате тук>>

Не пропускайте първите вокални двубои в "Гласът на България" - тази вечер, 8 август, от 21:00 часа само по bTV!