По пътя Хасково-Кърджали-Момчилград-Маказа се е активирало свлачище - при 389-ти и 390-ти км, където са засегнати десните ленти за движение.

В прохода Шипка движението е затруднено поради свлачище, но няма ограничения. Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Арабаконак и Хаинбоаз.

Затворена е автомагистралата "Хемус" - в участъка между шести и осми километър - заради ремонтна дейност на виадукт "Елешница" и в платното към София, продължаваща до 30 септември. Движението се осъществява в дясната лента по посока към Варна.

В участъка 131-ти-134-ти км на АМ "Тракия" в посока Пловдив движението се осъществява в една лента.

Заради ерозирала дясна лента по пътя Дупница-Самоков в района на с. Клисура движението се осъществява в лявата лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

До края на септември изтичат сроковете за ремонт по пътищата: София-Плевен, Челопеч-Карлово, пътен възел "Козница" - пътен възел "Зли дол", Слънчев бряг-Бургас. Ограниченията за движение са обозначени с пътни знаци. Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим,Чепеларе-Асеновград, Никопол /при 4-ти километър/, Югово-Лъки и района на Козница.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето