Заради дъжда и заради първия учебен ден в София се образуваха километрични задръствания. Още от ранните часове основните пътища в града бяха блокирани от автомобили. Ако за децата първият учебен ден е повод за усмивки, то за шофьорите в столицата 15 септември донесе само отрицателни емоции.

Повечето автомобили по улиците, продължаващите ремонти и дъжда, изнервиха хората.

"Цариградско е задръстено цялото - и в двете платна, около комплекса на ЦСКА - навсякъде е задръстено. От центъра по посока "Младост" - всичко е задръстено. Абсолютно всичко - има ли уличка, е задръстена", коментира през bTV водач на лека кола.

Блокираните улици предизвикаха и значително закъснение на градския транспорт.

Освен с масовите задръствания, днешният ден ще остане в черната хроника и с броя катастрофи. До 9 часа сутринта в столицата станаха 34 катастрофи, 3 от които тежки.

"Това е доста при положение, че в другите сутрини има по 10, 15. Но имайки предвид, че днес са излeзли повече коли, времето е лошо - в смисъл, че пътните настилки са мокри, това е нормално при този ден”, посочи Любка Маринова от пресцентъра на КАТ.

Единствената добра новина за шофьорите е, че от днес Околовръстното шосе на София е отворено. Въпреки, че ремонтите там продължават, от КАТ се надяват то да поеме част от трафика в столицата.


 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето