Код "Жълто" за интензивни валежи от дъжд и сняг в Югоизточна България и в планинските райони - за силен вятър и навявания.

Сняг валя днес в цялата страна, най-много натрупа в Северозападна България, но снеговалежи имаше и в южните райони от страната, обобщава нашият синоптик Христина Балинска. На места са въведени ограничения в движението. Има и много сигнали за закъсали автомобили.

По пътя Кърджали-Ардино не трябва да се движат товарни автомобили без ремаркета и полуремаркета. Пътната настилка в този район се почиства от четири сутринта. Пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на един сигнал за закъсал автомобил по трасето. Други два закъсали тира са  се справили сами със ситуацията.

Пожарна безопасност и защита на населението са помогнали и на закъсали автомобили в районите на Габрово, Монтана и Видин. Станали са и катастрофи на магистрала Тракия и в района на Монтана. Във Видинско - паднало дърво временно е попречило на движението на автомобили. Ситуацията там вече е овладяна. В Русе са премахнати висящи фасадни плочи. Информация за пострадали хора в страната няма.

Очакванията са през нощта и утре да продължи да превалява, но вече по-слабо -  в планините и в Северозападна България - сняг, в югоизточните райони - дъжд, но в Източна България и особено на морския бряг ще остане много ветровито. След временно спиране, в четвъртък отново ще завали. Подробности – вижте в прогнозата за времето