Пътните настилки в страната са сухи, има опасност от падащи камъни на прохода Троян-Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Асеновград-Смолян, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На прохода "Шипка" движението на моторни превозни средства е затруднено поради свлачище, но е без ограничения.

Затворени за движение са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, "Арабаконак" и "Хаинбоаз".

Затворени заради повреди са участъкът "27-28 километър" на автомагистрала "Хемус" и виадуктът "Бебреш" - в платното в посока към София. Движението се осъществява в другите две ленти. На магистрала "Тракия" в участъка на 131-134 километър в посока към Пловдив движението се осъществява в едната лента. Ремонтни дейности се извършват по пътищата Русе-Разград, където движението е двупосочно в лявата лента, Кюстендил-Перник, "Слънчев бряг"-Бургас от км "202" до км "230". Движението по пътя Перник-София е възстановено еднопосочно по двете пътни платна.

През последното денонощие в страната са регистрирани 27 пътни произшествия, при които са загинали трима души, 31 са ранени, а за живота на четирима има опасност. В София са станали 174 леки и четири тежки катастрофи, седем души са пострадали.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето