Проливните дъждове, наводненията и ураганните ветрове взеха пета жертва във Великобритания, съобщи телевизионният канал ITV. Мъж на 27 години загина по време на изкопни работи на строителен обект в Страуд, графство Глостършър.

Останалите четирима станаха жертви на тежките условия по пътищата. Седемнадесетгодишно момиче се преобърна с джип в Уелс заедно с приятелите си в планинска река. Мотоциклетист от Шефилд се преби в Северен Йоркшър при удар в клон. Двойка в Плимут починала на място след като се блъсна с колата си в дърво.

В същото време ураганът Айк връхлетя британския островен анклав в Атлантическия океан Търк и Кайкос. Стихията е от четвърта степен и окото й се намира сега над островната група. Съпътстващите Айк ветрове са със скорост от 215 километра в час. Ураганът се придвижва на запад със скорост от 24 километра в час.

В столицата на островите - град Гранд Търк витрините на магазините и прозорците на къщите са скрити зад дървени плоскости. В града живеят 3000 души. Гранд Търк няма естествена защита срещу покачващите се заради урагани морски води и се очаква след преминаването на Айк там да има наводнения.

Летището в град Провиденсиалес беше затворено, след като хиляди туристи и жители на анклава се евакуираха. След като премине над островната група, Айк ще атакува Бахамските острови по-късно днес. Очаква се да достигне Източна Куба тази нощ или сутринта в понеделник.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето