Радост Драганова - нежното присъствие в двойката водещи на най-новото шоу в ефира на bTV Dancing Stars, сподели в ефира на "Тази сутрин", че е изключително щастлива от възможността да работи редом с Тодор Колев. Чувството му за хумор, което зрителите познават от участията му в българските кинокласики, ще се прояви и на сцената на Dancing Stars, увери тя.

Пред "Тази сутрин" Радост разкри още, че подготовката на шоуто върви с пълна сила. Вече са започнали репетициите и звездните двойки тренират усилено, за да се представят възможно най-добре и да спечелят одобрението на журито и зрителите.

Танците, които звездите подготвят, ще бъдат с много сложна хореография, с много поддръжки и трудни стъпки. Освен това звездите ще трябва да подготвят нов танц – стандартен или латиноамерикански, всяка седмица. Танците ще бъдат оценявани както от журито, така и от вота на публиката, като всяка седмица ще има елиминации и една двойка ще отпада от състезанието.

Водещата разказа подробности и около изграждането на сцената и подготовката на декора. Радост сподели, че сцената ще отговаря на всички изисквания на формата, ще бъде бляскава, с много светлини и приказни декори.

Костюмите на звездите ще бъдат специално изработени по модели на световни дизайнери. Поръчани са и специални аксесоари от Венеция.

Стартът на предаването е на 22 септември, понеделник, в праймтайма на bTV.

Цялото интервю:

Водещ: Продължаваме с една друга интересна тема, която зрителите на bTV ще могат да следят не къде да е, а във вечерния пояс на нашата телевизия – новото шоу по bTV, за което всички говорят Dancing Stars. Тук е Радост. Гледах те, мисля, че вчера беше или предния ден по Новините на bTV. Ти каза, че си страхотно изненадана от партньора, който ще имаш в предаването.
Радост: И много щастлива трябва да кажа, защото Тошко Колев е феноменален. Ти си го гледал във филмите му...
Водещ: Лично го познавам...
Радост: И най-хубавото е, че той е такъв, какъвто сме го виждали там, че този хумор, който го виждаме във филмите, е неговият личен хумор на Тошко.
Водещ: И е импровизатор много голям.
Радост: Да, страхотен, невероятен.
Водещ: На него не му трябва сценарий.
Радост: Аз съм ходила да го гледам в "Как ще ги стигнем..." и наистина съм била много впечатлена от това, което прави той там. Той е много добър.
Водещ: Видяхте ли се вече с него, правихте ли някакви репетиции или как да го нарека това?
Радост: Да, видяхме се. Подготовката на шоуто върви с пълна сила, защото самият проект е много мащабен. Сцената е огромна. Не е имало в България толкова голяма сцена и интересното е, че самата сцена ще бъде показана в 360 градуса, т.е. зрителите ще видят не само това, което се вижда на 180 градуса пред тях пред камерите. Камерите ще се въртят във всички посоки. Тя е много голяма. Второ е изключително блестяща, лъскава, оцветена и цветна. Също така костюмите на самите участници, не само на звездите, но и на техните хореографи и учители, са много, много красиви. Те са правени по аналог на модели на топ дизайнери като примерно Валентино и са изключително трудни за изпълнение. Така че подготовката е много сложна.
Водещ: А ясни ли са вече всички участници?
Радост: Ясни са.
Водещ: Групата изпълнена ли е?
Радост: Ясни са, само че няма да ти кажа кои са те...
Водещ: Нещо като профил, чух че ще има политици примерно, музиканти...
Радост: Ще има да, ще има и музиканти, ще има и спортисти. Жените са много интересни, защото като психология са много по-борбени, защото в крайна сметка това е състезание и е предаване, в което ще видим как български звезди, които ги обича цяла България и са известни в цяла България, се стараят, извадени са от сферата на дейност, в която ние ги познаваме, учат се да танцуват, нещо което... примерно ти да танцуваш ча-ча-ча, можеш ли?
Водещ: Аз не мога и затова това исках да те попитам, примерно такива спънати в краката като мен ли търсихте да участват или хора, които имат наистина танцьорски умения. Защото ето примерно Ани Цолова играе прекрасно всичко.
Радост: Има от всичко по малко. Има и хора, които наистина умеят да танцуват, има и такива, които никога не сме ги виждали да танцуват стандартни или латино танци.
Водещ: Е няма ли да имат предимство тези танцьори пред другите, които тепърва ще се учат?
Радост: Ами това е шоу, което оценява израстването на всеки един индивидуален играч, т.е. не е важно да бъдеш най-брилянтният танцьор, макар че това се оценява високо...
Водещ: Всъщност това се търси накрая.
Радост: Важно е колко ще израснеш, през какво ще минеш и докъде ще стигнеш. Страхотно е. Аз трябва да ти кажа, че изгледах, тъй като това е формат, който се излъчва по цял свят, в 25 страни, и навсякъде е много популярен, няма грешка, и съм изгледала епизодите, които са се излъчвали в Англия и в Щатите. Толкова е завладяващо, това е една приказка, сядаш и започваш да гледаш готини хора в невероятни костюми, които танцуват на страхотна сцена. Много е интересно.
Водещ: А вие с Тодор Колев ще танцувате ли или само ще коментирате, ще...
Радост: Е, има елементи на танци, ние също трябва да се понаучим, защото аз си мислех в самото начало, че всичко е много ала-бала, излизат някакви звезди, танцуват танци, но всъщност изобщо не е така. Танците са много сложни, хореографията е много сложна. Те, има поддръжки, хвърлят ги във въздуха, жените правят шпагати, изобщо много е трудно.
Водещ: Тоест това си е едно физическо изпитание...
Радост: Абсолютно.
Водещ: И изпитание на волята...
Радост: Абсолютно и тъй като всяка седмица те представят нов танц, обикновено хората имат големи затруднения в това да запомнят хореографията, защото хора, които не са танцьори, трябва всяка седмица да представят нов танц, и то съвсем професионално. И ги виждаш в едни костюми...
Водещ: Като примерно нашите момичета по художествена гимнастика, само че те ще го правят всяка седмица това нещо и трябва да запомнят всички стъпки...
Радост: Абсолютно.
Водещ: И въобще цялото движение по сцената.
Радост: И да има пълен синхрон между партньорите.
Водещ: Само между двамата или те всички танцуват?
Радост: Също така те правят и общи танци. Имат и всички звезди заедно танцуват, имат изпълнения, имат много интересни танци и тогава вече се вижда. Но важното е не да изпълниш правилно стъпките, важното е да играеш със сърцето си, да усещаш музиката.
Водещ: Ще има ли хора, които да ги коментират на живо? Примерно вие ще правите ли това нещо с Тодор Колев?
Радост: Ще има.
Водещ: Оценки да им дават?
Радост: Ние можем само да ги подкрепяме тях. Иначе ще има жури, което е много професионално, трима души, които са топ в областта си. Това са хора, които са невероятни професионалисти.
Водещ: В какво ги оценявате, само в танците или как изглеждат, как комуникират с публиката?
Радост: със сигурност контактът с публиката ще бъде много важен, танците им ще бъдат оценявани по достойнство, а що се отнася до това как изглеждат, това е привилегия, разбира се, но не това е най-важното.
Водещ: Интересува ме също те докрая ли остават всички двойки или от време на време ще им се налага да...
Радост: Има елиминации, те са жестоки.
Водещ: Кой ги изпраща, публиката ли?
Радост: Комбиниран е. Вотът на журито е съществен, той определя 50% от крайния резултат, след което публиката също може да гласува и да определи...
Водещ: Последната дума е на публиката?
Радост: Да. Всъщност оценката е формирана 50% от мнението на журито и 50% на публиката. Резултатът се сумира и общо взето всяка седмица отпада някой.
Водещ: Колко ще бъдат излъчванията на седмица?
Радост: Ще бъдат два ефира, които ще се излъчват в понеделник и четвъртък и също така ще има и два епизода, други, които ще се излъчват през седмицата.
Водещ: Две живи продукции, които ще бъдат два мащабни концерта?
Радост: Да.
Водещ: Така че това е много сериозна работа.
Радост: Много. Аз затова ти казвам, че даже толкова, наистина е изключително сериозно, не се прави компромис с нищо. В момента например на самите звезди се поръчват аксесоари от Венеция, за да бъдат възможно най-красивите, най-блестящите...
Водещ: ...маски може да им вземете...
Радост: Не казвам какво им се поръчва, казвам, че наистина са много красиви аксесоарите и ще изглеждат фантастично.
Водещ: Благодаря! Радост и Тодор Колев ви посрещат. Нае ли се стартът кога ще бъде на шоуто?
Радост: Да, на 22 септември вечерта с много блясък, много светлини, много усмивки, много красота.
Водещ: Първият гала концерт на Dancing Stars?
Радост: Да.
Водещ: С Радост и Тодор Колев. Останалите участници, иска ми се да ви ги кажа, уважаеми зрители, но ще си призная честно, че и аз самият не ги знам. Даже прочетох във в. "Стандарт" като се върнах от Щатите, че и аз ще участвам и се хванах за главата...
Радост: Да, кой знае, това щях да ти кажа, може пък да вземе теб.
Водещ: И жена ми вика: "Не, не, защото ти си спънат в краката и ще ти се смее цяла България". Благодаря! Ще гледаме с огромен интерес и тази есен bTV.

 

 

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето