Пътните настилки в страната са сухи. Това съобщиха от МВР. Има опасност от падащи камъни на прохода Троян - Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра - Ботевград, София - Самоков, Девин - Кричим, Асеновград - Смолян, Никопол - 4-ти километър, Югово - Лъки и района на Козница. На прохода "Шипка" движението на МПС е затруднено поради свлачище, но е без ограничения.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Арабаконак, Републиката /Хаинбоаз/.

На магистрала "Тракия" в пловдивско на платното за посока Стара Загора, между 131 и 134 километър, движението става в една лента, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта. Ремонтните работи са от 9 до 16.30 ч.

На магистрала "Хемус" между 27 и 29 км, платното за посока София, са затворени за движение две ленти от платното заради ремонтни работи. Скоростта е ограничена, изпреварването е забранено.

По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма. Заобикаля се по автомагистрала "Тракия". За да избегнете крайно натоварения участък Сливен - Карнобат по направлението София-Бургас, ви препоръчваме обходния маршрут Сливен - Ямбол - Средец - Бургас и обратно, който е слабо натоварен.



В София заради ремонт е затворено северното платно на бул. "Сливница" между "Сточна гара" и ул. "Опълченска". Движението е двупосочно в южното платно, като по напречните улици на бул. "Сливница" движението се пропуска нормално.

Заради реконструкция е затворено за превозни средства /с изключение на автобусите/ северното платно на бул. "Ген. Данаил Николаев" в участъка между "Сточна гара" и ул. "Черковна". Движението за двете посоки става в южното платно при забрана за изпреварването, като се пропуска движението през кръстовищата на бул. "Ген. Д. Николаев" с улиците "Злетово","Силистра" и "Проф. Милко Бичев".

Забранено е движението на превозни средства през кръстовището на южния околовръстен път и бул. "Симеоновско шосе". За да избегнете затрудненията поради ремонтите, ползвайте обходни маршрути. Не започвайте забранени изпреварвания, за да не се образуват задръствания, предупреждават от "Пътна полиция".

Образуват се неголеми колони в часовете с максимална интензивност на движението по направлението София-Плевен в с. Златна Панега. Това се дължи на отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут, поради строителството на пътен надлез, източно от Ябланица. В с. Златна Панега пътуващите за Плевен и Варна и обратно се пропускат чрез светофар.

За да не се образуват колони, се извършва ръчно регулиране от пътни полицаи.

Забранява се движение на товарни автомобили с тегло над 20 тона при температури над 35 градуса по целзий в периода 12-19 ч. поставят се временни пътни знаци. Автомобилите, за които важи забраната, изчакват на подходящи, безопасни места край пътя изтичането на нейния срок.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас /подбалканския път/ в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои и наклони, неподходящ за изпреварване - предупреждават от "Пътна полиция". Пътят Петрохан - Берковица е затворен в с. Бързия заради ремонт. Обиколният маршрут е през гр. Вършец. Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили. Въздържайте се от изпреварвания.