Как трудните условия на Острова на перлите се отразиха на физическото и психическото здраве на участниците в третия сезон на Survivor?

За да разкажат подробности, в студиото на "Тази сутрин" гостуваха д-р Николай Нейков и психологът Борислава Костова (гледай целия разговор и в сайта Survivor.btv.bg).

"Всички се прибраха щастливи от това, че са участвали, живи и здрави. Много от тях, въпреки че не са от спечелилите, са много доволни от участието си, що се отнася до тяхното психическо здраве", отбеляза психиложката.

"Не трябва да си мазохист, за да участваш - категорична е тя. - Просто трябва да има една истински дълбока мотивация, за да участва всеки ден. Мотивация за победа, за да докаже на себе си и на важните си хора, че може да се справи".

"Не само участниците, но и екипът беше подложен на изпитание - допълни я д-р Нейков. - Разбира се, при сървайвърите беше най-тежко в условията на глад и доста сериозни физически и психически натоварвания. Това води неизбежно до срив. Имаше фрапантни случаи. Имахме сериозни проблеми с един от участниците, който постъпи в болница".

"Бяхме двама лекари, разчитахме изцяло на познанията си. Беше доста напрегнато. Не разполагахме с болница или здравно заведение с условие за бързи действия", отбеляза още той.

Какво точно се е случило зрителите ще могат да проследят от средата на септември по bTV. Повече информация, снимки и видео от шоуто вж. в Survivor.btv.bg.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето