Изключително натоварено е движението от Турция през ГКПП-Лесово през последната седмица. От турската страна се е образувала километрична опашка от чакащи автомобили, въпреки че граничният пункт работи с пълния си капацитет. Това съобщи комисар Стоян Стоянов - началник на Регионалната гранична служба.

Потокът от връщащите се след лятната ваканция в страните от Западна Европа турски гастарбайтери е достигнал своя максимум - от три до четири хиляди леки автомобили и микробуси на денонощие. Границата с България ежедневно преминавали и 300-400 товарни камиони, което е нормално за този сезон, информира началникът на граничната служба.

Според комисар Стоянов през миналата седмица от Турция са влизали около 1500 автомобила в денонощие. Той очаквал потокът от пътници да намалее в началото на септември.

Трафикът в посока към Турция оставал в обичайните граници от около 500 превозни средства - туристически автомобили и редовни автобусни линии.

Българските гранични власти поддържат връзка с турските си колеги с цел пренасочването на потока от автомобили между гранично-пропускателните пунктове Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето