Поради ремонт на настилката на мостовете на пътя Благоевград - Кулата до с. Железница, е затворена едната лента в къс участък. Движението за двете посоки става в съседната лента, като автомобилите  за отделните посоки се пропускат на интервали от регулировчици.

На магистрала "Тракия" в пловдивско на платното за посока Стара Загора между 131 и 134 километър движението става в една лента, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта. Ремонтните работи са от 9 до 16.30 ч.

Затворен е за ремонт участък от ул. "Раковски" между булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител", както и участъкът между улиците "Московска" и "Оборище". Ремонтира се и платното за посока "Люлин" от бул. "Сливница" между кръстовищата с ул. "Опълченска" и "Сточна гара". Движението за двете посоки е в платното за посока "Сточна гара". Движението по напречните улици на участъка в ремонт на бул. "Сливница" е без отклоняване.

Заради реконструкция от днес се затваря за превозни средства /с изключение на автобусите/ северното платно на бул. "Ген. Данаил Николаев" в участъка между "Сточна гара" и ул. "Черковна". Движението за двете посоки става в южното платно при забрана за изпреварването, като се пропуска движението през кръстовищата на бул. "Ген. Д. Николаев" с улиците "Злетово", "Силистра" и "Проф. Милко Бичев". За да избегнете бавното преминаване по булевардите "Сливница" и ген. Данаил Николаев" в участъка между ул. "Опълченска" и гара Подуене, ползвайте обходни маршрути.

Забранено е движението на превозни средства през кръстовището на южния околовръстен път и бул. "Симеоновско шосе". За да избегнете затрудненията поради ремонтите, ползвайте обходни маршрути. Не започвайте забранени изпреварвания, за да не се образуват задръствания, предупреждават от "Пътна полиция".

Заради провеждане на автомобилно рали "Пещера"-2008, се затваря участък от общинския път Пещера-Летовище "Св. Константин" - в събота от 13 до 20 ч и в неделя от 9 до 13 ч. Обходен маршрут - през с. Дебращица - курорта "Св. Константин" - панорамен път около яз. "Батак" - разклон за Превала.
 
За да избегнете натоварения участък с колони Сливен-Карнобат, ползвайте маршрута Сливен-Ямбол-Средец-Бургас и обратно.

По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма. Заобикаля се по автомагистрала "Тракия".

На магистрала "Хемус" между тунелите "Витиня" и "Топли дол" на 29-ти километър е затворено платното за посока София. Движението е двупосочно в съседното платно за посока Варна, където пътуващите към столицата ползват две ленти от платното, а тези за Варна - една лента. На платното за посока София в отделни отсечки се ползва една лента от платното.

Образуват се колони в часовете с максимална интензивност на движението по направлението София - Плевен в с. Златна Панега заради отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут. Това се налага от строителството на пътен надлез. В с. Златна Панега пътуващите за Плевен и Варна и обратно се пропускат чрез светофар. За да не се образуват колони, се извършва ръчно регулиране от пътни полицаи.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка. За облекчаване движението на леките автомобили и автобусите през активния курортен сезон до 31 август е забранено движение на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона в двете посоки в участъка Стара Загора - Нова Загора - Ссливен. Забраната важи ежедневно от 6 до 22 ч. през това време те се пренасочват по пътя София-Бургас. Поставена е необходимата сигнализация. По същата причина е забранено преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона в участъка Слънчев бряг - Бургас. Обиколният маршрут е през Каблешково и Тънково.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка. Заради много завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч. Затворени за движение са и проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Арабаконак.