На ГКПП-Калотина днес от 11 часа за около 1 час ще бъде преустановено пропускането на моторни превозни средства с изключение на излизащи от страната леки коли и автобуси, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мярката е свързана със създаване на необходимата организация за стартиране на граничния пункт на системата Единен електронен фиш" за заплащане на дължимите такси.

В София е затворен участък от бул. "Свети Наум" между ул. "Вишнева" и бул. "Джеймс Баучър". Затворен е за ремонт участък от ул. "Раковски" между булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител", ремонтира се и платното за посока "Люлин" от бул. "Сливница" между кръстовищата с ул. "Опълченска" и "Сточна гара". Движението за двете посоки е в платното за посока "Сточна гара". Движението по напречните улици на участъка в ремонт на бул. "Сливница" е без отклоняване.

Заради реконструкция е затворено за превозни средства /с изключение на автобусите/ южното платно на бул. "Ген. Данаил Николаев" в участъка между "Сточна гара" и ул. "Черковна". Движението за двете посоки става в северното платно при забрана за изпреварването. На южния околовръстен път на София е затворен заради реконструкция участъкът между "Симеоновско шосе" и бул. "Климент Охридски". Забраната не се отнася за превозните средства на градския транспорт. За да избегнете затрудненията поради ремонтите, ползвайте обходни маршрути. не започвайте забранени изпреварвания, за да не се образуват задръствания, предупреждават от "Пътна полиция".

По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма. Заобикаля се по автомагистрала "Тракия".

За да избегнете крайно натоварения участък Сливен - Карнобат по направлението София-Бургас, КАТ препоръчва обходния маршрут Сливен - Ямбол - Средец – Бургас и обратно, който е слабо натоварен.

На магистрала "Хемус" между тунелите "Витиня" и "Топли дол" на 29-ти километър е затворено платното за посока София. Движението е двупосочно в съседното платно за посока Варна, където пътуващите към столицата ползват две ленти от платното, а тези за Варна - една лента. На платното за посока София в отделни отсечки се ползва една лента от платното.

Образуват се колони в часовете с максимална интензивност на движението по направлението София - Плевен в с. Златна Панега заради отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут. Това се налага от строителството на пътен надлез. В с. Златна Панега пътуващите за Плевен и Варна и обратно се пропускат чрез светофар. За да не се образуват колони, се извършва ръчно регулиране от пътни полицаи.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка. За облекчаване движението на леките автомобили и автобусите през активния курортен сезон до 31 август е забранено движение на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона в двете посоки в участъка Стара Загора - Нова Загора - Ссливен. Забраната важи ежедневно от 6 до 22 ч. през това време те се пренасочват по пътя София-Бургас. Поставена е необходимата сигнализация. По същата причина е забранено преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона в участъка Слънчев бряг - Бургас. Обиколният маршрут е през Каблешково и Тънково.