Скандалното момиче на поп музиката Мадона отбеляза в събота 50-годишния си юбилей. Мадона го отпразнува със стилно парти в лондонския клуб "Волстед". В момента тя подготвя грандиозно турне, на което ще представи новия си албум - „Хард кенди". По случай годишнината си певицата планира и построяване на училище за момичета в Малави.

Пътят на Мадона Луиз Вероника Чиконе започва в малкото американско градче Бей Сити, щата Мичиган на 16 август 1958 г. Бъдещата кралица на попа израства в семейство с френско-канадски и италиански корени като третото от общо 6 деца.

След развода си с Шон Пен през 1989, Мадона ражда момиче от личния си треньор Карлос Леон. Майчинството я вдъхновява да напише няколко книги за деца.

През 2000 певицата се жени за режисьора Гай Ричи, от когото ражда син. По-късно тя осиновява момче с африкански произход, въпреки информациите, че осиновяването е незаконно.

Мадона е избрана от списание People сред 50-те най-красиви хора на планетата. С продажби от около 400 милиона албума и участия в 22 филма (носителка на Златен Глобус за участието с в „Евита") Мадона е смятана за един от най-ярките символи на поп културата.

В момента Мадона репетира за предстоящото й турне. Освен изграждането на училище в Малави, тази година певицата предвижда голямо световно турне, което ще завърши с концерт на стадион "Уембли" в Лондон. Мадона подготвя първия си концерт за септември - само месец, след като отпразнува 50-ата си годишнина.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето