Служител на "Титан Чистота София" загина при верижна катастрофа, породена от улична гонка по бул. "Цариградско шосе", съобщи БТА. Водачите на други два автомобила, участвали в нерегламентираното състезание, са установени на място от "Пътна полиция" и са разпитани. Според присъствали на мястото на катастрофата скоростта, с която автомобилите са се движили, е била много над 100 км./ч.

Миенето на бул. "Цариградско шосе" ще става само при създадена организация на движението, която да минимализира риска от инциденти, заявиха в тази връзка от Столичния инспекторат. От там вече са подготвили писмо, което ще изпратят до почистващите фирми, напомняйки им, че тази организация е тяхно задължение.

За БТА изпълнителният директор на "Титан Чистота София" Ивайло Даковски е заявил, че служителят на дружеството Х. С., който загина вследствие на катастрофа, е бил облечен с работно облекло, върху което има светлоотразителни елементи. Задачата на 59-годишния мъж е била да сигнализира идващите коли към участъка, който се мие, да намаляват скоростта, уточнил още Даковски.