За ремонт от днес в столицата се затваря участък от ул. "Раковски" между булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". Затваря се и платното за посока "Люлин" от бул. "Сливница" между кръстовищата с ул. "Опълченска" и "Сточна гара". Движението за двете посоки ще става в платното за посока ‘Сточна гара". По напречните улици на бул. "Сливница" движението ще се пропуска.

Заради реконструкция е затворено за превозни средства /с изключение на автобусите/ южното платно на бул. "Ген. Данаил Николаев" в участъка между "Сточна гара" и ул. "Черковна". Движението за двете посоки става в северното платно при забрана за изпреварване.

За да избегнете затрудненията, ползвайте обходни маршрути. Не започвайте забранени изпреварвания, за да не се образуват задръствания, предупреждават от "Пътна полиция".

По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма. Заобикаля се по автомагистрала "Тракия".

За да избегнете крайно натоварения участък Сливен - Карнобат по направлението София-Бургас, КАТ препоръчва обходния маршрут Сливен - Ямбол - Средец – Бургас и обратно, който е слабо натоварен.

На магистрала "Хемус" между тунелите "Витиня" и "Топли дол" на 29-ти километър е затворено платното за посока София. Движението е двупосочно в съседното платно за посока Варна, където пътуващите към столицата ползват две ленти от платното, а тези за Варна - една лента. На платното за посока София в отделни отсечки се ползва една лента от платното.

Образуват се колони в часовете с максимална интензивност на движението по направлението София - Плевен в с. Златна Панега заради отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут. Това се налага от строителството на пътен надлез. В с. Златна Панега пътуващите за Плевен и Варна и обратно се пропускат чрез светофар. За да не се образуват колони, се извършва ръчно регулиране от пътни полицаи.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка.

За облекчаване движението на леките автомобили и автобусите през активния курортен сезон до 31 август е забранено движение на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона в двете посоки в участъка Стара Загора - Нова Загора - Ссливен. Забраната важи ежедневно от 6 до 22 ч. през това време те се пренасочват по пътя София-Бургас. Поставена е необходимата сигнализация. По същата причина е забранено преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона в участъка Слънчев бряг - Бургас. Обиколният маршрут е през Каблешково и Тънково.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето