Повече от 36 часа продължават затрудненията за движението на автомобилите през прохода Шипка, след като преобърналият се на пътя от Габрово към връх Шипка тежкотоварен автомобил още не е отстранен, съобщи ОДП.

Автомобилите в района се движат двупосочно в едната пътна лента. Полицейски екип регулира движението в района на произшествието.

На 11 август около 21.45 ч. тежкотоварен автомобил с турска регистрация се преобърна на три километра от върха в посока към Габрово и блокира едната пътна лента. Пострадали при инцидента няма.

Очаква се днес 20-тонният товар с грозде от катастрофиралия товарен автомобил да бъде прехвърлен. Тогава ще започне изтеглянето на катастрофиралия автомобил от пътното платно, казаха от полицията.

Пътните настилки в страната са сухи, съобщи пресцентърът на МВР. Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Асеновград-Смолян, Никопол-4-ти километър, Югово-Лъки и района на Козница. На прохода "Шипка" движението на моторните превозни средства е затруднено поради свлачище, но е без ограничения, добавят от МВР.

Проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Арабаконак, Републиката /Хаинбоаз/, са затворени за преминаване на МПС. Поради свличане на земни маси, отнесени мостови съоръжения и пропадане е забранено движението по пътните участъци Етрополе-Тетевен в участъка-с.Ямна-с.Черни вит, Чибаовци-Свидня.

Затворен е и пътят Варна - к.к.Златни пясъци, в участъка сп.Журналист-сп.Република.

Автомагистрала "Хемус" е затворена в участъка 27-28 км.и виадукт "Бебреш", заради повреди в платното посока София. Движението се осъществява в другите две ленти.

Автомагистрала "Тракия" е затворена в участъка на 13 км. посока Пловдив, движението се осъществява в една лента. Ремонти се извършват по пътищата София-Перник, Русе-Разград,София-Плевен /Варна/, Перник-София, Kюстендил-Перник и Слънчев бряг-Бургас./Преслав Чернев/


Трима души са загинали, при станалите 21 пътнотранспортни произшествия


в страната през изминалото денонощие, съобщи пресцентърът на МВР. 24 души са ранени, като нито един от тях не е с опасност за живота. В София са станали 128 леки ПТП и 5 тежки. Няма загинали, ранените са петима.