Бургаският окръжен съд остави в ареста бившият полицай Евгени Ганев, убил 23-годишен младеж в заведение "Бохем" в Бургас. След изтичане на 72-часовото прокурорско задържане, днес магистратите постановиха на убиеца, постоянна мярка "задържане под стража". Процедурата по мярката беше закрита за медии.

След гледането й окръжният прокурор Емил Христов заяви пред медиите, че до два месеца съдът ще гледа делото за убийството. Повдигнато е обвинение за умишлено убийство по чл. 116, точка 6 от НК, който предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотна присъда, без право на обжалване.

От полицията съобщиха за БТА, че Ганев /49 г./ се е отказал от правото си да дава обяснения и до момента не е направил никакви самопризнания. Пред дознателите Ганев заявил, че преди няколко месеца приятелката му починала, което му причинило силен стрес.

На 5 август в 6.10 часа, Ганев извадил законно притежаван боен пистолет и застрелял Стоев. Инцидентът е възникнал след пиянски скандал. Ганев и Стоев са стояли на външна маса на заведението. Тодор Стоев е починал на място.

Разпитите на действащи полицаи показали, че началникът на РПУ-Приморско Красимир Димов е бил свидетел на убийството. След като бившият му колега стрелял в главата на младия мъж, Димов си тръгнал, станало ясно от разпитите на свидетели. По непотвърдени данни камерите от близката банка също са записали убийството и Димов като присъстващ на мястото на нцидента.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето