50-годишен служител на Столичната дирекция на полицията е пребит миналата нощ в Перник, потвърди директорът на ОДП комисар Димитър Шереметев.

Инцидентът станал на кръстовище на улиците "Протожерица" и "Стара планина" на квартал "Ралица" над Профилакториума късно през нощта в понеделник срещу вторник.

Сержантът от столичната полиция Георги Райчев и синът му Г.Г. на 26 г. се прибирали с автомобила им "Форд Сиера" към дома. На кръстовището между двете улици колата им била засечена от "Фолксваген Голф", а возещите се в немското возило заявили, че не може да минава от там.

Полицаят показал служебната си карта и заявил, че е служител на МВР, но вместо да го пуснат непознатите се нахвърлили върху него и го пребили.

Георги Райчев е закаран в спешния център на пернишката болница "Рахила Ангелова", след което е настанен в неврологично отделение на лечение. Приет е към 1 ч. след полунощ във вторник. Той е със счупен череп, оставен е в отделението под наблюдение.

"Все още не е ясно кои точно са нанесли побоя. Провеждаме разпити на множество лица", заявиха от полицията. Комисар Шереметев е разпоредил извършителите да бъдат установени и задържани.

По случая е образувано досъдебно производство и работата по него продължава.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето