Движението е пренасочено през Златна Панега. В центъра на града е поставен светофар, като от кръстовището се разклоняват автомобилните потоци за Русе и за Варна.

Заради провеждане на събор за народно творчество "пирин пее" в местността "Предел" в Благоевградско, на пътя Симитли - Разлог се въвеждат промени в движението на 2 и 3 август /събота и неделя/.

В събота от 08.30 до 23 ч. и в неделя от 08.30 до 20 ч. се забранява движението на товарни автомобили през местността "Предел". Леките автомобили се отклоняват по къс обходен маршрут. Автобусите и автомобилите, превозващи нетрайни продукти, ще се пропускат през местността "Предел" като се ескортират от полицейски автомобили и мотоциклети. При образуване на колони не изпреварвайте, предупреждават от "Пътна полиция".

Заради провеждане на тържества под връх "Бузлуджа" на 2 август ще бъде спряно движението на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона от 08 до 12 ч. в участъка Габрово- връх Шипка. Те ще изчакват изтичането на срока на забраната на подстъпите към вр. "Шипка".

Заради провеждане на автомобилно рали "Стари столици" в община Шумен и в района на Шуменското плато в събота и неделя ще се въведат ограничения за движението в гр. Шумен и по пътищата за селата Новосел и Лозево. Движението ще се регулира от полицията.

Отворен е за движение прекият маршрут между селата Огняново и Исперихово в Пазарджишко, след възстановяване на моста над р. Марица.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка. Заради много завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч. За да избегнете затрудненията през Шипка, можете да преминавате през другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски.

За облекчаване движението на леките автомобили и автобусите през активния курортен сезон до 31 август е забранено движение на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона в двете посоки в участъка Стара Загора - Нова Загора - Сливен. Забраната важи ежедневно от 6 до 22 ч. през това време те се пренасочват по пътя София-Бургас /подбалканския път/. Поставена е необходимата сигнализация.

По същата причина е забранено преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона в участъка "Слънчев бряг" - Бургас. Обиколният маршрут е през Каблешково и Тънково.

Забранява се движение на товарни автомобили с тегло над 20 тона при температури над 35 градуса по целзий в периода 12 - 19 ч. поставят се временни пътни знаци. Автомобилите, за които важи забраната, изчакват на подходящи, безопасни места край пътя изтичането на нейния срок.