Войната по пътищата става все по-ожесточена с напредване на отпускарския сезон. За последните 24 часа у нас са станали 21 тежки катастрофи. Отнети са два човешки живота, а ранените са 30.

Мъж загина рано тази сутрин при сблъсък между два автомобила по пътя Пловдив-Пещера. Другият пострадал почина по-късно в болница. Причината - отнемане на предимство.

При друг инцидент пострадаха четирима румънски граждани, сред които и две деца. Край Симитли на път от Гърция към дома шофьорът заспал на волана и се ударил в мантинелата.

В Софийско при 4 тежки катастрофи бяха ранени петима души. Човек пострада тежко след челен удар между две коли край Търговище.

На автомагистрала „Тракия” край Стара Загора тежък инцидент с двама блокира движението и образува колона. Инцидентът е станал след неправилно изпреварване на камион от мотоциклетист на изхода на магистралата. За да избегне удар с камиона, водачът на мотора е излязъл извън пътя и се ударил в камък. Спътницата му е с тежка мозъчна травма и опасност за живота.

Заради натоварения трафик и честите катастрофи, в района е засилено полицейското присъствие. Шест автопатрула и полицаи с високоскоростни мотори контролират движението от пътния възел на магистралата до уязвимия участък при село Подслон.

„Има водачи, които се движат по платното за движение, не създават никакви предпоставки, но има и някои, които са по агресивни, навлизат във насрещното движещите се автомобили в тяхното платно, като създават предпоставка за ПТП. Опитваме се тези водачи да ги спрем и да ги санкционираме”, каза старши полицай Веселин Милчев, ОД на МВР Стара Загора.

Тесният и хълмист път между Нова и Стара Загора предизвиква постоянно образуване на колони, разказват водачи и съветват от какво най- много да се пазим на пътя.