Заради разрушен от дъждовете мост в село Камено поле, община Роман, е затворен третокласният път за село Драшан и Бяла Слатина. Обходният път е Камено поле-Кунино-Реселец-Червен бряг-Бяла Слатина, съобщиха от Областната дирекция "Полиция" във Враца.

По данни на полицията мостът над река Хърчене, намиращ се на път III-134, който свързва Мездра и Роман с Бяла Слатина, се е самосрутил в лявата си половина вчера следобяд. Разрушеният участък е с дължина 16-18 метра и ширина 4-5 метра. Движението е спряно и в двете посоки, като са поставени пътни знаци за обезопасяване на мястото.

Пропукването на двете страни на моста вследствие на дъждовете са установени преди три дни, когато местните власти са подали сигнал до "Гражданска защита" и до Областното пътно управление, съобщи директорът на областната структура на "Гражданска защита" Мариус Иванов. Последният дъжд обаче е ускорил процесите на разрушаване на стогодишния мост, допълни той. От вчера пътното управление е започнало аварийни ремонтни работи на моста.

Пътните настилки в страната са предимно сухи. Има опасност от падащи камъни на прохода Троян-Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Асеновград-Смолян, Никопол-Четвърти километър, Югово-Лъки и в района на Козница. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Затворени за движение са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Арабаконак и Проходът на републиката.

Затворено е движението по магистрала "Тракия" - в участъка на 13 км по посока към Пловдив, като движението се осъществява в една лента; по пътя Дупница-Самоков, в района на с. Клисура дясната лента е ерозирала, а движението се осъществява в лявата лента.

Ежедневно за времето от 5.30 ч. до 8.50 ч. и от 16.30 ч. до 19.50 ч. се спират товарните автомобили от Перник за София през кв. "Владая".