Вече е възстановено еднопосочното движение в отделни платна в тунел "Топли дол" на магистрала "Хемус", след завършилата реконструкция.

Образуват се колони в часовете с максимална интензивност на движението по направлението София-Плевен в с. Златна Панега заради отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут. Промяната е заради строителството на пътен надлез след Ябланица, на разклона за Плевен и Варна. В с. Златна Панега автомобилите за Плевен и Варна се пропускат чрез светофар. При опасност от образуване на колони се извършва ръчно регулиране от пътни полицаи.

Увеличена е значително интензивността на движението на транзитно преминаващи през страната автомобили по направлението Калотина-Капитан Андреево. Бъдете внимателни, тъй като много от тези автомобили се управляват от преуморени, недоспали шофьори, които се движат с рискова скорост, на малка Дистанция. По този път е засилен контролът от "Пътна полиция". Най-голямото натоварване е от четвъртък до неделя.

Проходът на Републиката е затворен заради реконструкция до есента. Движението е насочено през прохода Шипка. Заради многото завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч. За да избегнете затрудненията през Шипка, можете да преминавате през другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски.

За облекчаване движението на леките автомобили и автобусите през активния курортен сезон до 31 август е забранено движение на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона в двете посоки в участъка Стара Загора - Нова Загора - Сливен. Забраната важи ежедневно от 6 до 22 ч. през това време те се пренасочват по пътя София-Бургас /подбалканския път/. Поставена е необходимата сигнализация.

По същата причина е забранено преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона в участъка "Слънчев бряг"-Бургас. Обиколният маршрут е през Каблешково и Тънково. Забранява се движение на товарни автомобили с тегло над 20 тона при температури над 35 градуса по целзий в периода 12 - 19 ч.поставят се временни пътни знаци. Автомобилите, за които важи забраната, изчакват на подходящи, безопасни места край пътя изтичането на нейния срок.

Поради ремонтни работи на магистрала "Хемус"има двупосочно движение в едно платно на 10-ти километър, където се образуват колони в часовете с върхово натоварване. Стеснено е платното за посока София на виадукт "Бебреш" и на 28-ми и 27-ми километър, където на места се ползват две или една пътна лента. Движете се с намалена скорост.

На магистрала "Тракия" в старозагорско се извършват ремонти на платното между 171-ви и 210-ти километър. движението не е отклонено, има стеснени сигнализирани участъци и ограничение на скоростта.
Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас /подбалканския път/ в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои, не изпреварвайте рисково- предупреждават от "Пътна полиция".

Пътят Петрохан - Берковица е затворен в с. Бързия заради ремонт. обиколният маршрут е през гр. Вършец. Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Ст. Загора в посока Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили. Въздържайте се от изпреварвания! - предупреждават от "Пътна полиция".

Затворен е за ремонт участък от първокласния път Пловдив - Пазарджик при "6-ти километър" /Пловдив/. Обходният маршрут е през гр. Стамболийски и с. Царацово или по автомагистрала "Тракия".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето