Германският служител на Червения кръст, който беше отвлечен от четирима въоръжени палестинци в бежанския лагер Хан Юнис в ивицата Газа, беше освободен няколко часа по-късно. Това съобщи говорителката на хуманитарната организация Александра Матиевич. 

Николай Панке е ръководител на бюрото на Червения кръст в Хан Юнис. Говорителката уточни, че не разполага с повече информация за Панке и похитителите му. Панке беше отвлечен вчера по обяд от четирима въоръжени палестинци, докато помагал на хора, чийто къщи били разрушени от израелската армия. Служители на Червения кръст се свързаха с палестинската власт и поискаха съдействие за освобождаването му. Според източници от палестинските служби за сигурност, четиримата нападатели са бивши полицаи, уволнени от служба. Те поставили искания да бъдат възстановени на работа. Преди около два месеца същите четирима души отвлекли трима италианци, пристигнали в Газа, за да изразят солидарност с палестинците. Италианците били освободени навреме.

При нападение на палестински терористи срещу израелски военен пост в района на град Наблус на Западния бряг на река Йордан са загинали двама души, а трети е бил тежко ранен.

Междувременно израелски блиндирани машини навлязоха призори в сектора Хан Юнис в южната част на ивицата Газа и разрушиха къщата на палестински атентатор. Ранени са двама палестинци.