Главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов заяви че премиерът никога не му е предлагал поста вицепремиер. Генерал Борисов каза това след среща с премиера Симеон Сакскобургготски.

"Никога премиерът не е разговарял с мен за никаква длъжност освен главен секретар. Доколкото знам по негово мнение си върша работата добре и няма смисъл да ме мести от поста. Моята амбиция е да си върша работата на този пост", заяви ген. Бойко Борисов.

На срещата премиерът и главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов говорили за взривовете, откритите наркотици и издирваните лица за убийства. Генерал Борисов съобщи, че с премиера са говорили да бъдат разгледани възможностите за отпускане на повече средства в бюджета на МВР за техника на специалните служби.

"Това знаете министерството ги внася предложенията аз не ходя в Народно събрание, днес за първи път бях. И в Министерски съвет не ходя за съжаление. Малък съм", добави генерал Борисов.

Според генерал Бойко Борисов винаги трябва да има контрол на съдебната власт за използването на специални разузнавателни средства от службите:

"Аз считом че винаги трябва да има съдебен контрол за използването на СРС защото службите биха станали опасни."

"Но и прокуратурата иска да контролира?"

"Това че има съдебен контрол е добро", каза генерал Борисов.