Двуметрови преспи откъснаха странджански села от света. Хеликоптер кацна в село Кости, за да бъде спасен човешки живот. Временно беше спряно движението по  жп линията Бургас-София.

Млада жена от ямболското село Добрич замалко да роди на пътя, след като линейката закъсала на пътя в снега. Жената била извозена с пожарна кола и благополучно е родила момче. Починал е от измръзване 74-годишен мъж от Шумен. Бедствено положение е обявено в общините Елхово, Болярово, Крумовград и Вълчи дол.  Тридесет и седем селища са без ток заради снега.

Десет селища са без вода, съобщават от "Гражданска защита".

От два дни на жителите от село Гърнати, община Неделино не е доставян хляб.  Единадесет селища в Смолянска област са откъснати от света,  заради затрупани от снега пътища. Четиридесет и четири населени места в областта са на воден режим заради замръзване на част от водоизточниците. 

Един метър снежна покривка е измерена в Хасковското село Вълче поле. Снежната покривка в Пловдив е около 55 сантиметра. Толкова много сняг не е валял в града от 40 години.

Учебните занятия в  шест  добрички села провалиха заради заснежени пътища.

От КАТ съобщават, че не се препоръчват пътувания в Бургаска и Варненска област, както и в Североизточна България. Т

ази сутрин беше затворен пътят Добрич-Силистра. Заради преспи е невъзможно движението в района на Ивайловград.

Пътищата в Кърджалийска област са трудно проходими.

По пътя Нова Загора-Раднево е възможно  движение само на автомобили с вериги. Забранено е преминаването на камиони с ремаркета.

От Агенция "Пътища" съобщиха, че превозните средства трябва да се движат с вериги и в Пловдивска област. Затруднено, а на места невъзможно,  е движението в Странджанския регион. Затворени за движение са отсечките: Поморие-Слънчев бряг, Слънчев бряг-Обзор и Средец-Елхово.