И днес властта се заминаваше със себе си - кой какво направил и кой какво не успял да направи. След като кметът Бойко Борисов алармира, че има полицейска блокада, която спира движението на автобусите между засегнатите села и София, министърът на вътрешните работи му отговори, че трасета са осигурени, но безопасността на хората стои на първо място.

"Болките на кмета Борисов не са моя работа. Ще му дам отговор, нека си прочете законите, защото участието му в тези два дни с цел политическа спекулация и нагнетяване на напрежение вече надминава всякакви граници на разумната политика.Жалките му крясъци от сутринта са просто смешни", заяви Михаил Миков.

Иначе МВР няма данни за случаи на мародерство в изоставените къщи. Относно разследването на инцидента, вътрешният министър отказа коментар за версиите, но главният секретар на МВР Павлин Димитров ги изчисли на повече от три възможни. "Атака" пък поиска временна парламентарна комисия да провери причините за инцидента

"То стана вече взривоопасно правителство. Поставя под смъртна заплаха живота на българските граждани. Аз не знам дали този взрив не е и вътрешна саморазправа в БСП, защото виждам там два кръга, които се бият, така че вероятно са готови да взривят нещо, за да се саморазправят помежду си", коментира Волен Сидеров.

Според "Атака", управляващите крият факти, които могат да разкрият умишлено предизвикване на взривовете за прикриване на следи от кражба в склада за боеприпаси.

Не закъсня и отговорът на Бойко Борисов на казаното от Михаил Миков, че с изявите си кметът нагнетява напрежение.

"Не считам за нужно повече да обръщам внимание на едно изпаднало в паника правителство", коментира в нарочно съобщение столичният кмет. Според Борисов, именно министърът на вътрешните работи засилва напрежението у хората с "неадекватните си решения" и със заповедите си, които полицаите не знаели как да изпълнят.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето