Днес у нас пристигат две от най-великите британски рок групи, за да изнесат съвместен концерт на стадион "Академик". "Деф Лепард" ще забият у нас за пръв път, "Уайтснейк" - за четвърти.

"Деф Лепард" възникват в края на 70-те като част от "новата вълна" в британския хевиметъл. Съставът включва Джо Елиът (вокал), Пийт Уилис (соло китара до 1981 г.), Фил Колън (соло китара след 1982 г.), Стив Кларк (ритъм китара), Рик Савидж (бас) и Рик Алън (барабани).

Славата ги спохожда с албума Pyromania през 1983 г. Само няколко месеца по-късно Рик Алън губи ръката си в катастрофа, но и днес той е действащият барабанист на "глухия леопард".

Следващият албум Hysteria се продава в 16 милиона копия, но трагедиите не спират - през 1991 г. умира Стив Кларк. Заменя го Вивиън Кембъл, откритие на Дио. Турнето на "Деф Лепард" следва премиерата на новия им албум Song From the Sparkle Lounge през май.

Що се отнася до "Уайтснейк", те не се нуждаят от представяне. От 1997 г. насам групата на Дейвид Ковърдейл е идвала у нас три пъти. Гостуванията й и в София, и в Каварна винаги са били пред препълнени стадиони и екзалтирана публика.

Тома се запалил по хевиметъла от баща си. Вокал е на група Voice and singers.

Любимите му състави са Дийп пърпъл, Уайтснейк, Рейнбоу и Пантера. Хобито му е да посещава концерти. Любимият му вокал е Звезди от Ахат. Иначе се стреми да подражава на Дейвид Ковърдейл.

Мечтата му е да седне на една маса с всички от група Ахат и "да разбере що за хора са и дали държат на пиене".

Той е металистът във втория сезон. На големия финал се представи с "Обичам те" на Азис и Одата на радостта от Девета симфония на Бетовен, изпълнена като ръченица, но все пак с оригиналния немски текст.

В третия кръг се наложи над Нора, с която пяха поотделно "Simply The Best" на Тина Търнър, а победната му песен бе "Soldier Of Fortune" на Дийп пърпъл (от периода им с Дейвид Ковърдейл като вокалист).

В ефир пък тръгна видеото към песента "Промили-недраги", където пее Елена. Песента е част от благотворителна кампания срещу шофирането в нетрезво състояние, подкрепена от ФПББ, Пътна полиция към Столична дирекция "Полиция" и Вирджиния рекърдс.

Елена Иванова е участвала е в предаването на bTV Новите идоли и е била в една група с Пламен Пътов - финалист в първия Music Idol. Зрителите решиха тя да си тръгне още след първите малки концерти, което предизвика шок и възмущение у Фънки.

В крайна сметка журито я върна в състезанието, като специално заради нея броят на финалистите беше променен от 12 на 13.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето