1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Е.ОН ще обжалва решението на ДКЕВР за цените на тока

БГ Бизнес
 

Според дружеството то получава едва 4,89 на сто от средното увеличение на цената на тока от 1 юли в Североизточна България.

В интерес на нашите клиенти е да поставим пред съда и да обжалваме решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за новите цени на електроенергията от 1 юли. Това съобщи председателят на УС на Е.ОН-България Манфред Пааш. Той подчерта, че дружеството не иска ново увеличение на цените, а равномерно и справедливо разпределение на сегашното увеличение между НЕК, производителите и електроразпределителното дружество.

Пааш посочи, че от средното увеличение на цената на тока от 1 юли в Североизточна България, обявено от ДКЕВР, за Е.ОН отива едва 4.89%.

По думите му за последните три години реалното увеличение на цената на тока за дружеството е около 3 на сто. Той коментира още, че от регулатора са им съкратили с около 80 милиона лева оперативните разходи, в резултат на което се налага бюджетът за подобряване на електроразпределителната мрежа да бъде орязан.

В резултат на съкращението на инвестициите ни от регулатора с 34.4 милиона лева не остават средства за обслужване на клиентите и поддръжка на мрежата, каза още Пааш. Според него одобрените от регулатора инвестиции позволяват единствено изпълнение на законовите задължение на дружеството, но правят невъзможно подобряването на качеството и надежността на снабдяването.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии