Заради поскъпналия ток ще скочат цените за нощувка в квартири по Черноморието.
Причината - повечето стаи, които се дават под наем, са оборудвани с електрически уреди.

Стаите по морето също се променят - хазяите по Южното Черноморие казват, че вече почти не можеш да намериш клиент, ако не предлагаш климатик, хладилник и телевизор. Затова и поскъпването на тока води и поскъпване на нощувките.

"Ами според мен щом тока се увеличи всичко се увеличава.Не може миналата година да сме давали квартира за 7 лева и сега да продължи на 7 или на 8. Естествено , че с лев или два трябва да се увеличат квартирите", смята Митко Георгиев, хазаин.

Във Варна пък, заради поскъпването на тока, наемите на квартири вече са се вдигнали, но незначително. Цената е между 12 и 15 лева, в централната градска част. И до 10 лева на вечер в по-отдалечените квартали. Но от туристическите агенции предупреждават, че бабите, които ви чакат с оферта за подслон по гарите, често пазят и изненади за после - например допълнително плащане за ползване на баня и тоалетна.

След бабите хазяйки на горе по ценовата скала идват семейните хотелчета - така наречените хостели. И разбира се, следват по-луксозните хотели - на цени между 80 и 120 лева на вечер.

Неотдавна социологическо проучване показа, че в условията на рекордна инфлация, едва 30% от българите планират да видят морето това лято.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето