30 руски митрополити и целият наш духовен елит ще се помолят днес за здравето на българските деца, пред трите чудотворни икони на Богородица. Светините отново идват в София по инициатива на "Стандарт", Дарик радио и bTV и с благословията на Светия Синод.

В Троянския манастир мястото на чудодейната Богородица –Троеручица вече е празно, тя е сложена в олтара, а днес идва за молебена в София.

Реликвата ще пътува с бронирани коли и под полицейска охрана. Смята се, че Троеручицата лекува болести и изцелява безплодие.

Освен тази светиня, за молебена утре пред Александър Невски ще бъдат и още две от иконите на светата майка - от Рилския и от Бачковския манастир.

Преди година над 1 милион българи се помолиха пред чудотворните икони за спасението на медиците в Либия.

Реликвите пристигат в 17 часа и 30 минути, а началото на службата е в 18 часа.

По повод всенародната молитва движението на автомобили в централната част на София ще бъде затруднено.

От 8 сутринта до 8 вечерта днес се забраняват престоят и паркирането на ул. "Оборище" между ул. "Раковски" и бул. "Левски" и в югозападната част на площад "Народно събрание" между улица "Цар Иван Шишман" и бул. "Цар Освободител". От 3 следобед до 9 вечерта се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по части от бул. "Цар Освободител", ул. "Оборище", ул. "15-ти ноември", ул. "11-ти август".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето