Продължава издирването на откраднатия джип на депутата Яне Янев. Според източници на разследването едва ли кражбата е свързана с политическата позиция на лидера на РЗС, защото автомобилите от този модел по принцип били привлекателни за автокрадците. Изяснява се и дали наистина в колата е имало 9 флашки с ценна информация, както твърди Янев.

След сагата с колата и обявените намерения да излезе от политиката, Яне Янев хвърли нова бомба - заплашвали майка му. Срещаме се с Любка Янева пред семейната им къща в Сандански. Жената живее сама и е силно притеснена, не се чувства спокойна и на улицата. От няколко дни тук се навъртали черни джипове.

Прибирам се и видях тази кола пред къщата. Отвориха прозореца и ме попитаха дали това е къщата на Яне Янев, обяснява Любка Янева. Питаха ме дали е починал мъжът ми и аз казах „Да". Това за мен е заплаха. Не съм спокойна с тия въпроси. Аз съм един почтен гражданин на град Сандански.

Любка Янева често се чува със сина си по телефона. В последно време той се замислял дали да не си даде почивка и да слезе от политическата сцена.

Не трябва да се отказва, според мен не трябва да се отказва, хората го поддържат, в града ми казват: „Ние сме с Янето, да не се предава, да върви напред", разказва още Любка Янева.

Майката на Яне Янев преживява най-трудно твърденията в жълтата преса.

Tой е 100 % мъж, смята майката на лидера на РЗС.