За облекчаване движението на леките автомобили и автобусите през активния курортен сезон от днес до 31 август се забранява движение на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона в двете посоки в участъка Стара Загора - Нова Загора - Сливен.

Забраната важи ежедневно от 6 до 22 ч. През това време те се пренасочват по пътя София-Бургас /подбалканския път/. Поставена е необходимата сигнализация.

По същата причина е забранено преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона в участъка "Слънчев бряг"-Бургас.

Обиколният маршрут е през Каблешково и Тънково. Забранява се движение на товарни автомобили с тегло над 20 тона при температури над 35 градуса по целзий в периода 12.00 - 19.00 ч . Забраната се въвежда с временни знаци. автомобилите, за които важи забраната, изчакват на подходящи, безопасни места край пътя изтичането на нейния срок.

Образуват се колони по направлението София-Плевен в с. Златна Панега заради отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут през селото. Промяната в движението е заради строителството на пътен надлез след Ябланица, на разклона за Плевен и Варна.
В с. Златна Панега движението се пропуска чрез светофар. Намалете скоростта.

На автомагистрала "Хемус" е затворен тунел "Топли дол" /платното за посока София/. Движението е двупосочно в платното за посока Варна при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта. Поради ремонтни работи на магистрала "Хемус"има двупосочно движение в едно платно на 10-ти и 41-ви километър, където има забавяне на потока автомобили и образуване на колони в часовете с върхово натоварване.

Поради ремонти на мостовете на същата магистрала, платното за посока София е стеснено на виадукт "Бебреш" и на 28-ми и 27-ми километър, където на места се ползват две или една пътна лента. Движете се с намалена скорост.

На магистрала "Тракия" в Старозагорско се извършват ремонти на платното между 171-ви и 210-ти километър. Движението не е отклонено, има стеснени сигнализирани участъци и ограничение на скоростта.

Затворен е Проходът на републиката поради реконструкция. За двете посоки до есента се ползва проходът шипка. Заради многото завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч. За да избегнете затрудненията през Шипка, можете да преминавате през другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас /подбалканския път/ в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои, не изпреварвайте рисково, предупреждават от "Пътна полиция".

Пътят Петрохан - Берковица е затворен в с. Бързия заради ремонт. Обиколният маршрут е през гр. Вършец.

Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили. Въздържайте се от изпреварвания!
Затворен е за ремонт участък от първокласния път Пловдив - Пазарджик при "6-ти километър" /Пловдив/. Обходният маршрут е през Стамболийски и с. Царацово или по автомагистрала "Тракия".

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Златица - Етрополе и Арабаконак. От свлачище е затворен участък от пътя Етрополе - Тетевен между с. Ямна и Черни вит /заобикаля се през Джурово и магистрала "Хемус"/ и пътят Чибаовци - Свидня /обход - през Бучин проход/.

В Перник се ремонтира пътят София - Кюстендил. Между пътен възел "Хумни дол" и "Клон мир" в трикилометров участък движението е двупосочно в платното за посока Кюстендил, при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта до 40 и 60 км/ч. За да избегнете участъците с бавно движещи се колони и натоварени кръстовища в столицата, ползвайте обиколни, по-слабо натоварени маршрути.

Заради свлачище има пропадане на платното с денивелация 1 метър на пътя Мизия - Оряхово /по направлението за ферибот "Оряхово"/, където е интензивно движението на тежкотоварни автомобили/. Участъкът не е затворен, ползва се една лента за двете посоки, скоростта е ограничена до 20 км/ч.

Заради ремонт на пътя Враца - Ботевград на моста над р. Искър движението за двете посоки е в една лента, регулира се чрез светофар. Поради много появили се неравности и дупки по пътищата, намалете скоростта и бъдете предпазливи, съветват от "Пътна полиция".

Затворен е поради ремонт пътят Дряново - Трявна. Ползва се маршрутът през с. Радовци.

Ремонтират се 3 участъка със свлачища на пътя София – Самоков, между Кокаляне и разклона за Долни окол.

В ремонт, без отклоняване на движението, е пътят София-Варна в района на Севлиево. Има стеснени участъци с неравности и ограничение на скоростта.

Заради вълнообразни неравности на настилката намалете скоростта на магистрала "Тракия" /между пътните възли за Велинград и Пазарджик и между разклоните за Смолян и Карлово до Пловдив/. Препоръчителната скорост в тези участъци е под 100 км/ч.

В пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци. Осигурена е и още една по-пряка пътна връзка.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето