Членове на Български национален съюз от Русе започват изготвянето на регистър на гей обществата в различни сфери на обществения живот. Имената им няма да бъдат обявявани, а информацията ще се използва, както съобщиха те, за анализ на различни факти и за борба с разпространението на хомосексуализма.

Хората на Боян Расате в Русе изразиха и възмущението си от ареста на лидера им. По думите им в града са раздадени 10 хиляди листовки и плакати с надпис "Бъди нетолерантен - бъди нормален".

"Първо искаме да изразим нашият протест срещу задържането на лидера на Български национален съюз Боян Расате и група негови симпатизанти - абсолютно репресивно действие спрямо едни български патриоти - нещо, което е недопустимо в условията на една модерна демокрация, каквато претендира да е България в момента - страна членка на ЕС - каза Златан Златанов, член на БНС в Русе. - Започнахме да водим регистър на гей обществата в Русе и се оказа, че са със доста сериозно представителство в местната политика, икономика, култура изкуство и спорт. Този регистър започваме да го водим и той няма да бъде еднократен акт - той се попълва, понеже борбата с хомосексуализма няма да приключи скоро".

Регистърът щял да се използва като основа за изготвяне на концепция и анализ във връзка с борбата срещу хомсексуализма, определян като "антинационално явление".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето