Български дизайнери и рекламни експерти определиха като обидна рекламата на ризи, създадена от австралийска агенция, за която ви разказахме в bTV Новините.

Печатното каре със заглавие "Защо никога не трябва да си купувате ризи от българи?" спечели Сребърен лъв в категорията "Преса" на приключилия преди няколко дни международен рекламен фестивал в Кан.

Рекламата е на австралийска марка за ризи. В нея се твърди, че българите са известни, цитирам, "с дебелите си като салам пръсти". Авторите на обидната реклама съветват хората да не се доверяват на българите при покупка на дрехи. Приложена е и снимка на трима мръсни и одърпани младежи с ироничен коментар "българска висша мода".

Българските модни дизайнери са известни по света и са доказали качеството на произведените у нас облекла. Повече от 10 световни модни империи използват български шивачи и имат цехове за трикотаж в България. Австралийската реклама за ризи може би трябва да бъде приета с чувство за хумор, но в случая, хуморът е на наш гръб.

Българска рекламна агенция изпрати ръчно бродирани ризи на австралийците създали скандалната реклама. Нашите рекламни експерти призовават Ем Енд Си Саачи да върнат наградата, с която бяха отличени на завършилия на 21 юни рекламен фестивал в Кан.

"Така изглеждат пръстите и ръцете на един български моден дизайнер. И те въобще не се дебели", показа Веселин Йорданов, моден дизайнер.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето