Днес и утре ще се ремонтира пътят през прохода Троян-Кърнаре. От 8 до 17 ч. движението ще се спира на всеки кръгъл час.

Заради ремонт на ЖП линия е затворен прекият маршрут Тополовец-Дъбова махала-Брусарци /области Видин и Монтана/. Движението е насочено през селата Динково и Крива Бара.

Образуват се колони по направлението София-Плевен в с. Златна Панега заради отклоняването на движещите се в посока София-Варна и обратно по обходен маршрут през селото. Промяната в движението е заради строителството на пътен надлез след Ябланица, на разклона за Плевен и Варна. В с. Златна Панега движението се пропуска чрез светофар. Намалете скоростта.

На автомагистрала "Хемус" е затворен тунел "Топли дол" /платното за посока София/. Движението е двупосочно в платното за посока Варна при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

Поради ремонти на мостовете платното за посока София на магистралата е стеснено на виадукт "Бебреш" и на 28-ми и 27-ми километър, където на места се ползват две или една пътна лента.

Движете се с намалена скорост. на магистрала "Тракия" в старозагорско се извършват ремонти на платното между 171-ви и 210-ти километър. Движението не е отклонено, има стеснени сигнализирани участъци и ограничение на скоростта. За летния период е затворен за товарни автомобили с тегло над 10 тона участъкът "Слънчев бряг"- Бургас, за облекчаване на трафика на леките автомобили и автобусите. Обходният маршрут за тези автомобили е през Каблешково и Тънково.

Затворен е Проходът на републиката поради реконструкция. за двете посоки до есента се ползва проходът шипка. заради многото завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч.за да избегнете затрудненията през Шипка, можете да преминавате през другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас /подбалканския път/ в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои. Пътят Петрохан - Берковица е затворен в с. Бързия заради ремонт.

Обиколният маршрут е през гр. Вършец. Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили. Въздържайте се от изпреварвания. предупреждават от "Пътна полиция".