Областният управител на Видин Кръстьо Спасов ще участва в екологичен форум в сръбския град Княжевац, съобщиха от пресслужбата на областна администрация. Срещата ще е на 23 юни и се организира по проект "Река Тимок". Кръстьо Спасов ще бъде гост на форума по покана на Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа - клон България.

На срещата ще се дискутират възможностите за общо управление на речния басейн, като се проучат и определят приоритетните области на действие. Освен представянето на проект "Река Тимок" и на други сродни проекти, на дискусията ще бъдат огласени предварителните заключения от подготвяната оценка на риска и околната среда на Тимошкия речен басейн.

Ще бъдат обсъдени и бъдещите дейности, сред които законовата рамка за сътрудничество и основаването на "Форум за река Тимок".

Проектът "Река Тимок" започна като част от инициативата "Околна среда и сигурност", която осъществява РЕЦ за ЦИЕ, в сътрудничество с Икономическата комисия на Европа към ООН и със Секретариата към световната организация за опазване на и използване на трансграничните водни течения и международни
езера.

Целта на проекта е постигането на по-добър диалог и сътрудничество между България и Сърбия по поречието Тимок. Средствата за неговата реализация са осигурени от Канадската агенция за международно развитие.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето