Често забравяме детските си мечти, защото не знаем как да ги постигнем или ни се струва твърде трудно. 22-годишният Божидар Антонов обаче последователно преследва своята мечта - да обиколи света с бягане.

Вече е започнал с първата "малка" стъпка - да направи обиколка на България. От 11 дни маратонецът е на път и смята до края на месеца да завърши своето приключение.

След като е живял три години в Чикаго, Божидар се връща в родния си град Кърджали. Оттам на 1 юни започва обиколката му на България с бягане. За десет дни изминава над 350 км. За него това е нищо, защото всъщност мечтата му е да обиколи света, отново с бягане.

"Бих се пробвал за рекордите на Гинес, за световната обиколка. Да я направя по-бързо. Аз съм такъв, че докато не свърша нещо, не го оставям. Няма да се откажа каквото и да стане", казва Божидар.

Част от пътя до София той изминава ходейки, заради травма на глезена. След почивка в столицата той ще продължи към Северна България.

"Всеки е добре дошъл. На мен ще ми е приятно да побягам с някого. Сам е по някой път скучно, малко", призна Божидар.

Физически той се чувства прекрасно дори и след няколко дена бягане по 50 км на ден. Не взима допинг освен шоколад.

Когато е бил в САЩ, България много му е липсвала. Една от надеждите на Божидар е чрез тази своя първа обиколка да привлече спонсори, които да подкрепят мечтания му маратон около света.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето