Пътните настилки в страната са предимно сухи с изключение на области Смолян, Ямбол и Ст. Загора, съобщи МВР.

Има опасност от падащи камъни на прохода Троян-Кърнаре, по Искърското дефиле и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Асеновград-Смолян, Никопол - 4-ти километър, Югово-Лъки и района на Козница.

Затворени са проходите: Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Арабаконак, Републиката/Хаинбоаз/ и пътищата: Реселец-Кунино и Войводино-Раковски.

На пътя Мизия-Оряхово, /чешма Батановец/ има пропадане на пътното платно, около 1м. под нивото на пътя в продължение на около 50м. Целият участък се е отцепил в посока към р.Дунав. Има опасност от свличане на целия път в р.Дунав. Движението е двупосочно в едната лента.

Затворени са и участъците: Никопол - с. Черквица; магистрала "Хемус" - в участъка 27-28 км. и виадукт "Бебреш", заради повреди в платното посока София. Движението се осъществява в другите две ленти. Затворен е и участъка на 13 км от автомагистрала „Тракия” посока Пловдив, движението се осъществява в една лента.

Един човек е загинал, а 22-ма са били ранени при пътни инциденти през последното денонощие.

На територията на страната са станали 20 произшествия. От ранените един човек е с опасност за живота. В София са регистрирани 96 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама души.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето