Поради обилните валежи е увеличено свличането на камъни върху пътните платна в планинските дефилета. Намалете скоростта. Днес, в събота и неделя в района на гр. Сандански се провежда колопоход, който преминава и по международния път София-Кулата, където движението е много интензивно. При забелязване на автомобилите на "Пътна полиция", съпровождащи колоездачната колона, намалете скоростта и увеличете дистанцията.

На автомагистрала "Хемус" е затворен тунел "Топли дол" (платното за посока София). Движението е двупосочно в платното за посока Варна при забрана за изпреварване и ограничение на скоростта.

Поради ремонти на мостовете платното за посока София на магистралата е стеснено на виадукт "Бебреш" и на 28-ми и 27-ми километър, където на места се ползват две или една пътна лента. Движете се с намалена скорост. 

На магистрала "Тракия" в Старозагорско се извършват ремонти на платното между 171-ви и 210-ти километър. Движението не е отклонено, има стеснени сигнализирани участъци и ограничение на скоростта. Поради строителство на  пътен надлез на пътя София-Варна след Ябланица (разклона за Плевен и Варна), пътуващите за Варна  и обратно  се отклоняват през с. Златна Панега и къс обиколен маршрут.

За летния период е затворен за товарни автомобили с тегло над 10 тона участъкът "Сл. бряг"- Бургас, за облекчаване на трафика на леките автомобили и автобусите. Обходният маршрут за тези автомобили е през Каблешково и Тънково. Затворен е проходът на Републиката поради реконструкция. За двете посоки до есента се ползва проходът "Шипка".

Заради многото завои и наклони препоръчителната скорост е 40 км/ч. За да избегнете затрудненията през "Шипка", можете да преминавате през другите старопланински проходи - Троянски, Ришки, Котленски, Айтоски. Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас (подбалканския път) в местността Козница.

Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои. Пътят Петрохан - Берковица е затворен в с. Бързия заради ремонт.

Обиколният маршрут е през гр. Вършец. Очакват се валежи. Още при първите капки намалете скоростта и удвоете дистанцията. Не изпреварвайте! - предупреждават от "Пътна полиция".