Двама души са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 15 произшествия. Ранени са 17 човека, като за живота на един от тях има опасност.     

В София са регистрирани 70 леки и три тежки катастрофи, при които са пострадали двама.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, а в районите със снеговалеж и по високите и усойни места е възможно образуването на заледявания, предупреждават от СБА.       

Поради пропадане на пътното платно е затворен участък от път Е-79 в района на Кресненското дефиле, като обходният маршрут е през Гоце Делчев - Банско - Предела - Симитли. Временно до 20 декември се пренасочва движението в направление Перник - Кулата и обратно по обходен маршрут Радомир  - Червена могила - Долна Диканя, като е въведено и ограничение  на скоростта от 40 км/ч.        

Затворени са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, Върбишкият, а Дюлинският - само за товарни автомобили. До 15 ноември 2011 г. е в сила ограничение на скоростта до 50 км/ч за Прохода на Републиката.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, "Хаинбоаз", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, Белица-Загражден, в района на Мечи дол и района на Козница.